Den mest passende vanntemperaturen for vask av klær

Bruker du enzymer til å vaske klær, er det lettere å opprettholde enzymaktiviteten på 30-40 grader celsius, så den mest passende vanntemperaturen for å vaske klær er ca 30 grader.På dette grunnlaget, i henhold til forskjellige materialer, forskjellige flekker og forskjellige rengjøringsmidler, er det et klokt valg å senke eller øke vanntemperaturen litt.Faktisk er den mest passende vasketemperaturen for hver type klær forskjellig.Vanntemperaturen bør velges i henhold til klærnes tekstur og flekkenes natur.Hvis klærne inneholder blodflekker og andre flekker inkludert protein, bør de vaskes med kaldt vann, fordi varmt vann vil gjøre at de proteinholdige flekkene fester seg mer fast til klærne;hvis vanntemperaturen er for varm, er den ikke egnet for vask av hår og silkeklær, fordi det kan forårsake krymping og deformasjon kan også føre til falming av klær;hvis vi ofte vasker klær som inneholder enzymer, er det lettere å opprettholde enzymaktiviteten ved 30-40 grader celsius.
Generelt er den mest passende vanntemperaturen for vask av klær ca 30 grader.På dette grunnlaget, i henhold til forskjellige materialer, forskjellige flekker og forskjellige rengjøringsmidler, er det et klokt valg å senke eller øke vanntemperaturen litt.

For spesifikke flekker tilsettes vanligvis protease, amylase, lipase og cellulase til vaskepulver for å forbedre vaskeeffekten.
Protease kan katalysere hydrolyse av skitt som kjøttflekker, svetteflekker, melkeflekker og blodflekker;amylase kan katalysere hydrolysen av skitt som sjokolade, potetmos og ris.
Lipase kan effektivt bryte ned smuss som forskjellige animalske og vegetabilske oljer og sekret fra menneskelig talgkjertel.
Cellulase kan fjerne fiberfremspringene på overflaten av stoffet, slik at klærne kan oppnå funksjonen fargebeskyttelse, mykhet og oppussing.Tidligere ble det mest brukt en enkelt protease, men nå brukes vanligvis et komplekst enzym.
De blå eller røde partiklene i vaskepulveret er enzymer.Noen selskaper bruker enzymer hvis kvalitet og vekt ikke er god nok til å påvirke vaskeeffekten, så forbrukerne må fortsatt velge vaskepulver av kjent merke.
Fjerning av rustflekker, pigmenter og fargestoffer krever visse forhold, og vaskingen er vanskelig, så det er best å sende dem til et vaskeri for behandling.
Forbrukere bør være oppmerksomme på at enzymtilsatt vaskemiddel ikke kan brukes til å vaske silke- og ullstoffer som inneholder proteinfibre, fordi enzymer kan ødelegge strukturen til proteinfibre og påvirke fastheten og glansen til silke- og ullstoffer.Såpe eller spesialvask silke og ull stoffer kan brukes.Vaskemiddel.


Innleggstid: 12. november 2021